RoHS direktiv

RoHS direktiv 2011/65/EU (EN50583)

Støbte emner:
Støbte emner leveret af A/S Secure i aluminiumlegeringer, zinklegeringer og rustfri stållegeringer overholder alle RoHS direktivets foreskrifter. Disse er RoHS kompatible.

Rødgodslegering RG5 (CuSn5Pb5Zn5) indeholder 5% bly og er dermed ikke RoHS kompatibel, da grænsen for bly i kobberlegeringer er 4%. I stedet kan eventuelt anvendes MS65 (CuZn33Pb2) der kun indeholder 2% bly.

Overfladebehandling / kromatisering:
Der er taget skridt til at benytte kromater uden Chrom VI hos vores respektive overfladebehandlere, så alle leverancer pr. 1.7.2006 ikke indeholder Chrom VI. I visse tilfælde kan der forekomme farveændringer som følge af de nye kromater, men det har ikke indflydelse på korrosionsbeskyttelsesevnen. Overfladebehandling som f.eks. lakering, der forbehandles med kromatisering er RoHS kompatibel.

Forkromning:
Blank- og matforkromning. Der er taget skridt til at benytte kromater uden Chrom VI hos vores respektive overfladebehandlere, så alle leverancer pr. 1.7.2006 ikke indeholder Chrom VI. Forkromning foretages typisk med Chrom V og er RoHS kompatibel.