Valg af støbemetode?: Artikel i metal-supply.dk 28. Februar 2020:

Vores kunde Vestergaard havde til start valgt sandstøbning som produktionsmetode til deres produktion af mandehulsdæksel, da volumen ikke var særlig høj. Når man i opstarten af en produktion har en lille volumen, er fordelen ved sandstøbning en relativ lav investeringen i støbeforme, men til gengæld skal man kunne accepter at tolerancer samt finish ikke er top kvalitet, samt at emne prisen er i den høje ende.

Da volumen på Mandehulsdæksel steg fra niveau 300 til 600 pr. år, viste det sig at en omlægge af produktionen kunne betale sig, hvis man valgte lavtrykstøbning som produktionsmetode.
Med investering i en lavtrykstøbeform som er fremstillet i stål, er fordelen at emnerne har bedre tolerancer og højere finis samt en laver emne pris, investeringen i de nye lavtrykstøbeform var tjent hjem det første år.

Vestergaard fik altså en væsentlig bedre kvalitets på deres Mandehulsdæksel til en betydelig billigere pris.
Støbt dæksel i aluminium. Mandehulsdæksel støbt i aluminium eller stål

Sandstøbning vælges typisk ved en lille volume fra cirka 10-300 stk. Fordele ved sandstøbning er, at det er billigere at komme igang. Sandstøbning er derfor også god til prototyper og prøveserier. Læs mere om sandstøbning KLIK her!

Lavtrykstøbning er velegnet til støbte serier fra 100-500 stk. fordelen er at støbeemnerne har bedre tolerancer og højere finis samt en laver emne pris. Læs mere om lavtrykstøbning KLIK her!
Lavtrykstøbning på støberiet A/S SECURE